Регионални

На 29 юни в Самоков ще се проведе обществено обсъждане на проекта за нов център на курорта Боровец

обществено-обсъждане2На 29 юни в Самоков ще се проведе обществено обсъждане на проекта за нов център на курорта Боровец.
През 2016 година най-старият планински курорт в България – Боровец, отбелязва 120 години от своето основаване. Ролята му на спортен, туристически и конферентен център от международно значение създава необходимостта от обществен градски център, отговарящ на съвременните разбирания за естетически издържана, устойчива, екологична и иновативна среда, привлекателна за местните жители, бизнеса, туристи и посетители. Ето защо Община Самоков започва работа по организцията на Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец. Целта на конкурса е да се съберат проектни решения и предложения за нова визия на “Златния триъгълник”, включващ територията между ски-пистите, началната станция на кабинковия лифт и основния автомобилен подход към курорта. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България. Организаторите отправят покана към всички заинтересовани от бъдещето на територията страни – включително, но не само граждани и бизнеси, посетители и туристи, обществени и професионални организации, организации и професионалисти по опазване на културното наследство, природозащитни и други неправителствени организации, да вземат участие в предстоящите обществени обсъждания на възможното бъдеще на к.к. Боровец и в частност – на местността “Златният триъгълник” в курорта. Обсъждането ще се проведе на 29 юни от 17 ч. в салона на Читалище паметник „Отец Паисий” в Самоков и на 7 юли от 18 ч. в зала 2 на Централен дом на архитекта в София.
В рамките на събитията ще бъде представена концепция за предстоящия конкурс и ще бъде дадена възможност на всички заинтересовани страни да изкажат своите препоръки, мнения и съображения.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close