Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

На 23 юни в Бели Искър ще се проведе традиционният празник на рилския зелник

Жанета Стоянова

За 16-та поредна година в Бели Искър ще бъде отбелязан празникът на рилския зелник. Той ще се проведе на 23 юни /събота/ в центъра на селото. Началният час тази година ще бъде 16:00 часа, а веселбата ще продължи до късно вечерта.

Организаторите от местното Туристическо сдружение са подготвили разнообразна празнична и конкурсна програмата. За доброто настроение на всички любители на вкусната храна ще се погрижат местните изпълнители Радостина Димова и Румен Иванов, известни като дует „Пирин“, и Благовест Бичаков. В програмата ще се включат още танцов ансамбъл от Гоце Делчев, ФТА “Самоков”, певчески и танцови състави от община Самоков и Сапарева баня.

По традиция ще има конкурс за най-красив зелник, който ще бъде продаден на търг.Най-хубавите зелници ще бъдат отличени с парични награди. За първо място – 100 лв., второ място – 80 лв., трето място – 50 лв.И поощрителна награда от 20 лв.

Всички гости ще имат възможността  да се насладят на вкусна храна, да изиграят по едно хоро и да се повеселят в полите на Рила.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close