КултураОбществоРегионални

На 14-ти октомври

Благотворителен театър от деца за децата

Анелия Балабанова

izgrewaПомните ли как бабите ни си помагаха и всички бяха по-сплотени, защо пък да не направим градът ни по-сплотен, и отзивчив и вместо все да мислим какво може ние да получим, да опитаме с обратното…? Какво можем да дадем и как да помогнем? А когато дадем, тогава и ще получим…ще получим едно по-добро утре. Да започнем с децата, да се учат на взаимопомощ и добродетели, призовават от СНЦ „Изгрева – деца като слънца”. Мисията на организацията е да помага на децата и младежите да развиват своите умения, таланти и добродетели, да насърчава смисленото им прекарване на свободното време, учейки ги на взаимопомощ, уважение, вяра в мечтите и в подкрепа на това да бъдем полезни за обществото по най-ефективен начин като отворим сърцата си за другите и за природата. Ако младите хора в България вярват, че не са родени тук случайно и че всички заедно можем да направим живота по-добър тук, нека да започнем с малки стъпки и ще успеем да усетим вълшебството и радостта от живота.

Първата крачка в тази насока е предстоящото благотворително представление „От децата за децата”, което ще се играе на 14.10.2016 г. от 19 часа в Читалище-паметник „Отец Паисий”. В избраната постановка учениците от ПГ „Константин Фотинов” и техните ръководители Стефанка Митрева и Емилия Попова представят много сполучливо живота на българин, който се лута из света докато не разбере, че тук в България е неговото място. Събраните средства ще бъдат използвани за занимания на децата от Самоков. Подобно на инициативата на „Самел 90” АД по баскетбол и английски през летните месеци, ще бъдат организирани и занимания за малчуганите от града, насочени към природата, човечността и живота.

Инициаторката на идеята “децата за децата” е човек, който се е върнал в България, защото е осъзнал, че човек се ражда на определено място неслучайно. „Колкото и добър да е животът в чужбина, обикновено умът и собственото ни чувство за благоденствие ни подстрекават да живеем там… Но какво е по-важно? Нима не е това, което е продиктувано от сърцето, а не това продиктувано от изчисляващия ум?” – споделя Елена Георгиева. Отговорите са във всеки един от нас.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close