ЗлободневноРегионалниСамоков

На 12 ноември няма да има ток  на територията на община Самоков

„Самоков 365“

На 12 ноември /четвъртък/ от 11 до 14 часа ще бъде преустановено електрозахранването на територията на община Самоков.

 Това е второто планирано пълно изключване на захранването, което ще бъде заради необходимостта да се изключат всички присъединения на откритата разпределителна уредба от 110 kV, в резултат на което захранването на закритата разпределителна уредба от 20 kV ще бъде преустановено. Прекъсването е във връзка с мащабната инвестиция  в електрическата подстанция в  Самоков.

Припомняме, че в края на април тази година, Електроенергийният системен оператор – ЕСО ЕАД започна сериозен инвестиционен проект в техническата инфраструктура в подстанция Самоков. Инвестицията включва реконструкция на открита разпределителна уредба 110 kV и на закрита разпределителна уредба 20 kV. Реконструкцията трябва да приключи до февруари 2021 и ще даде възможност  към подстанцията да се присъединят нови 110 киловолтови електропроводи, с което ще се изпълнят изискванията за сигурност на електроснабдяването в района. Подменя се схемата на подстанцията, при което ще се подменят съоръженията и начина на присъединяване към системата. Въвеждат се изцяло нови релейни защити и се осигуряват нови изводи за осъществяване на допълнителните връзки. “ЧЕЗ Разпределение” е взела необходимите мерки, така че неудобствата за клиентите да бъдат сведени до минимум” – уверяват от дружеството.

Информирани за прекъсването са местните власти на населените места и областната управа. Болницата в Самоков няма да бъде оставена без ток. ЧЕЗ ще ѝ осигури алтернативно електрозахранване, съобщава дружеството. Инвеститорът се извинява за причиненото неудобство.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close