РегионалниСамоков

На 10-ти юни доброволци подкарват благотворително колела в помощ на Краси Джоргов

Анелия Балабанова

Да помогнем на Краси Джоргов, призовават неговите близки и познати. Много са хората, които го познават и той сега има нужда от цялата подкрепа, която са в състояние да му окажат. Те и всички ние. Краси е от Говедарци и страда от изключително рядка и тежка болест – ALS / Амиотрофична латерална склероза/. Заболяване, което прогресивно унищожава мускулите в човешкото тяло. Болестта е изключително рядка и за нея няма лечение. Единствената надежда е в нов японски препарат „Радикут” /Radicut/, който може да спре развитието й. Цената на медикамента е непосилна за семейството – $4 200.00 на месец. Първоначалното лечение трябва да бъде 3 месеца. Нужната сума е около 21 000 лв. / двадесет и един хиляди лева /.

Хората от Говедарци също са съпричастни към Краси. „Много добър човек е и искаме да му помогнем” – коментира кметът Георги Шуманов. В тази връзка е благотворителният велопоход, който те организират на 10-ти юни по маршрута от площада в Говедарци до к.к.Мальовица. Инициатори са Николай и Георги Джамбазки с подкрепата на кметството. Всеки желаещ може да се включи в него, а таксата от 10 лв. ще бъде предоставена като дарение за каузата. 10.00 е определеният начален час на тръгване като участниците във велопохода задължително трябва да носят със себе си раница с вода и храна, а също и подходяща връхна дреха.  Ако и вие искате да бъдете съпричастни към това да се върне надеждата на Красимир и спаси един млад живот, може да го направите. Банковата сметка е:

IBAN BG66 UNCR 7000 1508 8873 29, Валута – BGN, Клон270
BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF
Красимир Любенов Джоргов.
На много места, включително в търговски обекти в Говедарци са разположени дарителски кутии, в които също може да пуснете вашата лепта за живота на Краси.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close