Седмицата

На 10 септември ОбС решава ще има ли референум. 3122 подписа установи ГРАО

гласуване бюлетинаСамоков 365

Приключи проверката на подписката за организиране на местен референдум с въпрос „Трябва ли да бъде променено местонахождението на площадката за „Изграждане на регионално депо за отпадъци в землището на Самоков на общините Самоков, Костенец, Долна баня и Ихтиман“.

Приемането на решение по този въпрос ще бъде първата точка в дневния ред на септемврийската сесия, след като е пристигнало официално писмо от Главна дирекция ГРАО – София, в което се посочва, че са проверени внесените 4 111 подписа. Като коректни са установени 3 122. Некоректни записи – 989. От тях с грешно ЕГН са 476, некоректен адрес – 62, лица вписани повече от един път – 105, грешно или непълно име – 294, без избирателни права – 49, без саморъчно положен подпис – 3. Подписката беше повторно внесена след преработване в електронен вариант на 10 август.

На председателски съвет беше определена дата за разглеждане на въпроса за референдума и вземане на решение в едномесечен срок – т.е. на 10 септември. След като всички изисквания на закона вече са налице, Общинският съвет може да се произнесе относно искането за провеждането на такъв референдум. Това ще бъде и последната сесия на общинските съветници от мандата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close