ОбществоРегионални

„На учителя с любов“ в ДГ „Зорница“

Самоков 365

Родители, деца и приятели на ДГ „Зорница“ приеха поканата на трета смесена група за трогателно тържество, което протече под надслов „На учителя с любов”. То беше организирано от учителката Десислава Стоянова като подарък от децата и екипа на детската градина по повод пенсионирането на Аня Мутафчийска – педагог с над 32 години трудов стаж. За да уважат дойдоха нейни възпитаници от предишни години и всички заедно й пожелаха да бъде здрава и да има много хубави емоции.Директорът Евелина Големинова поздрави Ани и благодари за професионалното й отношение през годините към децата и към институцията, за усилията й за утвърждаване авторитета на ДГ „Зорница“.

Евелина Големинова прочете поздравителния адрес, изпратен от председателя на ОбКС на СБУ – Самоков Бойка Михайлова, в който се подчертава, че Ани Мутафчийска, като доскорошен председател на организацията към градината, е „била част от най-големия синдикат, наследник и правоприемник на прогресивното учителство в България, обединил съсловието в името на българското просвещение – за развито и модерно учебно дело“.

Всяко дете от групата на Ани се обърна към нея със стихче и мили думи, с които се благодари на първата учителка, която ги е поела от топлия майчин скут и им е дала кураж и знания, за да станат добри, умни и уверени. Ани Мутафчийска почерпи за пенсионирането си своите възпитаници и с вълнение, едва сдържайки сълзите на вълнение, каза: „Благодаря ви, спокойна съм за вас“. На фона на трогателни песни за учителя родители и учители си направиха снимки за спомен с Аня Мутафчийска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close