Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

На нови придобивки се радват в Рельово, Поповяне и Долни Окол

Анелия Балабанова

Обновява се входното пространство на Рельово. Голям надпис с името на селото посреща и изпраща минаващите, а зад него на определения терен ще се направи кът за отдих. В него се предвижда изграждането на пешеходни алеи, свързващи отделните елементи. Ще бъдат поставени беседка и чешма, а до нея – барбекю кът. Предвидено е също така монтирането на пейки и кошчета за отпадъци, а на свободните пространства ще бъде направено озеленяване и залесяване. С благоустроеното пространство селото ще посреща своите гости с едно наистина приятно кътче. Дейностите се финансират от общинския бюджет и предвиждат реализиране на дребномащабни мерки по селата. Тази година предвидените по това перо средства ще отидат за селата Ярлово, Драгушиново, Пордановци, Широки дол и Рельово. Със средства от ПУДООС се реализираха дребномащабни мерки в Поповяне и Долни Окол.

В Поповяне се изграждат спортна площадка, детски кът и обособено място за отдих. Проектът спечели финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Вече приключи асфалтирането в селото. През тази година беше монтирана нова подаваща помпа на извършения сондаж, което реши проблема с питейната вода на селото.

С обновен център е село Долни Окол. Това е факт в резултат на реализирания проект и спечеленото финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Оформената градинка в центъра е с кът за отдих и беседки, места за сядане, нови кошчета. Има направена нова ограда, оформени са пешеходни алеи и зелени пространства.
Със съдействието на Инициативния комитет за развитие на Долни Окол, миналата година се направи детска площадка и се обновиха съоръженията за спорт на открито. По този начин центърът на селото се превърна в приятно място за отдих на местните жители и гостите на Долни Окол.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close