РегионалниСамоков

На Игнажден се проведе традиционният коледен базар на площада

Анна Манова

Навръх Игнажден се проведе традиционният коледен базар на площад „Захарий Зограф”. Той е организиран от Община Самоков и в него се включват ученици от всички училища.

Коледна музика и звън на детски гласчета огласяше целия център. Студеното декемврийско време не попречи във въздуха да витае едно приповдигнато и празнично настроение. То идваше от самите деца. Програмата започна в 10:30 часа. Водещ бе възпитаничката на ОУ „Христо Максимов” Елина Субева. Тя даде думата на кмета Георгиев, който поздрави всички като пожела здраве и весело посрещане на идните светли християнски празници.

Началото на коледното тържество на открито бе поставено от второкласниците /2б/ на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, под ръководството на двете учителки Даниела Околска и Лидия Найденова. Те изнесоха кратък рецитал в духа на празниците Бъдни вечер и Коледа. Децата отправиха и послание, че доброто ражда добро. След тях с коледен танц се включиха малките дами от втори клас от Обединено училище „Неофит Рилски” Те изпълниха мажоретен танц, пременени като джуджета с магически пръчици в ръце. Техен ръководител е Иванка Ласкина. Финал на програмата, с две изпълнения, поставиха ученици от СУ „Отец Паисий”, с ръководители Александър Марковски и Силвия Ненова.

Междувременно на площада ученици и учители от ПГ по туризъм, Обединено училище „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Максимов”, ПГ „Константин Фотинов”, ПТГ „Никола Вапцаров”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, НУ „Станислав Доспевски”, СУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СУ „Никола Велчев”, ЦНСТ и ЦСРИ бяха подготвили коледни сладки, свещници, венци, картички и още множество неща, които предлагаха с усмивка на всеки, спрял се на сергията им.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close