ОбществоРегионални

На Еньовден поп-фолк звезди пяха благотворително за Краси Джоргов от Говедарци

Самоков 365

Вярва се, че Еньовден е изпълнен с надежда и вяра в добрите сили на природата. Навръх празника девет от звездите на музикална компания „Пайнер” вдъхнаха нова надежда на Краси Джоргов от Говедарци и мечта за живот. Анелия, Галин, Гергана, Райна, Нелина, Лазар, Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки се обединиха в подкрепа на благородната кауза „Да помогнем на Краси” и пяха в спортната зала „Арена Самоков”. Към тях се присъединиха също Мая Нешкова и Кирил Икономов.

Многобройна бе публиката, дошла да аплодира своите любими изпълнители, атмосферата-приповдигната, а изненадите спонтанни и искрени. „Искам да благодаря на моите колеги, че откликнаха на молбата ми да се включат в благотворителния концерт. Сплотихме се в името на доброто и съм много щастлива, че успяхме да съберем средства, които да подпомогнат лечението на Красимир Джоргов. Благодаря също на неговите приятели, както и на детския фолклорен състав от Говедарци”, сподели Гергана.

Около 10 000 е сумата, събрана от благотворителния концерт, с която ще бъде подпомогнато лечението на 46 –годишния мъж от Говедарци с диагноза амиотрофична латерална склероза. Болестта е изключително рядка и единствената надежда е в нов японски препарат Radicut, който може да спре нейното развитие. Определеният символичен  вход от 10 лева, които заплатиха посетителите беше предоставен като дарение в подкрепа на каузата и за лечението на Краси. То вече започна. Доста хора се отзоваха и оставиха пари в дарителските кутии, разположени в търговските обекти на село Говедарци и Самоков. Преди две седмици пък доброволци подкараха благотворително колела по маршрута Говедарци – Мальовица и с това отново искаха да помогнат на Краси. Мисията продължава.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close