Седмицата

Наши момичета спечелиха стипендия от Лятната академия за супер постижения

adriana_betiЦветелина Николова

Благовеста Дашина и Адриана Иванова от 10 в клас на ПТГ „Никола Вапцаров” са сред 20-те ученици от цялата страна, избрани да участват в Лятната академия за супер постижения, след написване мотивационно писмо и есе на тема „Как ще помогна на света да стане едно по-добро място?”

Това е уникално 8-дневно събитие за лидерство и развиване на личностни умения за тийнейджъри на възраст между 13 и 18-годишна възраст, което ще се проведе от 21 до 28 юли 2014г. в гр. София.

Събитието е организирано от Анастас Гогов – основател, екзекютив коуч и фасилитатор на The Management Board. Той помага на ръководителите от най-високо ниво да се развиват като по-добри лидери, вдъхновители и мотиватори за своите екипи и организации, както и при разработването и въвеждането на стратегическите планове за растеж на бизнеса.Последните 10 години от живота си Анастас посвещава на редица социални каузи, с фокус върху развитието и подпомагането на тийнейджъри-таланти.

Академиятаекипира с лидерски умения, позитивни ценности и развива способностите на учениците за работа в екип и позитивно въздействие върху околните. Уменията, които те ще придобият, ще им помогнат да постигнат по-високи постижения в училище и в живота.

По време на академията те ще се срещнат с успели хора от изкуството, спорта, бизнеса и ще могат да научат от тях какво ги е направило SUPER ACHIEVERS!

Академията за супер постижения изградена изцяло върху модел на учене чрез преживяване. В 8-те дни учениците ще преминат през множество упражнения и игри за придобиване и изграждане на важни умения, като:

Лидерство, Целепостигане, Презентиране, Самоувереност, Разрешване на проблеми, Комуникационни умения, Вземане на решения, Креативни идеи, Сътрудничество, Работа в екип, Управление на лични финанси и др.

След академията те ще са:

  • Избрали положителни цели за личното си развитие и ще са разработили план за постигането им
  • Ще са намерили своя автентичен начин за представяне и презентиране
  • Ще са по-самоуверени и по-позитивни
  • Ще могат по-лесно да комуникират ефективно
  • Ще могат с лекота да се справят със стресови ситуации и конфликти
  • Ще могат по-лесно да взимат правилни решения и да генерират креативни идеи
  • Ще са подобрили физическата си форма, здравословните, житейски и хранителни навици

От новата учебна година организаторите на Академията за супер постижения започват нов пилтен проект с учениците от ПТГ „Никола Вапцаров”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close