Общество

Наши деца гостуваха на изложба в Дупница

Иван Шуманов

Самоков 365

В началото на миналата седмица /22 юли/ беше открита изложба в галерия „Околийска къща” в гр. Дупница. Домакини на събитието бяха Арт ателие „Дон Кези”, с ръководител Елена Марулевска, а гости бяха талантливите деца от самоковската школа „Наум Хаджимладенов” при читалище „Младост 2003” с ръководител Иван Шуманов. Картините на нашите малки художници бяха изпратени предварително, а след това организаторите в лицето на Община Дупница, Арт ателие „Дон Кези” и галерия „Околийска къща” се бяха погрижили за професионалното подреждане на платната. Децата от двете школи се представиха на изключително високо ниво с графика в трудоемката техника „суха игла” и живопис.

При откриването на изложбата, представителите на Община Дупница, галериста на “Околийска къща” Андрей Савов и ръководителите на двете школи Елена Марулевска и Иван Шуманов изразиха своето положително мнение относно великолепното представяне на децата от двете школи. Марулевска и Шуманов споделиха за общото си виждане и бъдещи намерения за взаимна работа и сътрудничество между школите, което всъщност е факт. При гостуването си в Самоков на Международния конкурс „Ян Бибиян”, организиран от читалище „Младост – 2003” Арт ателие „Дон Кези” бяха наградени. А самоковската школа гостува на градския празник на Дупница с изложба. „Това беше един празник за малките таланти, който беше допълнен от музикалните изпълнения на децата на Ани Иванова”, сподели ръководителят Иван Шуманов.

Участници на изложбата в Дупница бяха: Владислава Каньова, Михаела Вукова, Виктория Халваджийска, Ивана Николова, Кристиан Захариев, Никол Петрова, Деяна и Радина Шевченко, Иван Димитров, Иван Граховски, Виолета Саръева, Веселин Стоянов, Велислава Вълева.

Освен доброто изказване и добра оценка към работата на децата от всички присъстващи Иван Шуманов сподели, че работата на ръководител на школа е не само по време на часовете, но и до голяма степен извън тях. Като се изразява в създаване на контакти, намиране на конкурси, консултации, съвети, разговори с децата и родителите, което означава една огромна нужда от разбиране и сериозно отношение от страна на деца и родители, защото освен всичко, както сподели Шуманов, читалище „Младост- 2003” доплаща голяма част от разходите по школите –рисуване, танци и др.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close