Слайд категория

Нашите деца – нашата гордост

plakat finalБял лист… чист… неопетнен… невинен – това е всяко едно дете. Това също смебили всички ние, абстрахирайки се от мисълта, че вече сме възрастни.

Всеки следващ ден, в който нашият живот продължава, на този чист, бял лист се поставя по буква, после думички, след това изречения, докато не започне да се оформя роман, с отделни абзаци, глави, томове.

В началото, всичко започва с родителите ни, включват се и роднините, семейните приятели, личните ни приятели, после училището, гаджетата, колегите от университета, впоследствие – в работата. В един момент, различен за всеки от нас, определящ в живота ни става човекът, който избираме, за съпруг (съпруга), партньор в живота, баща (майка) на децата ни, понякога тези хора се променят във времето, и така, докато остареем.

Минавайки през всичко това, включвайки всички тези фактори, нашият бял лист може да придобие всякакви цветове, нюанси и шрифтове. На него, страница след страница, се нижат картини от живота ни, които ние създаваме, отбелязват се изборите ни, цялата ни история, всичко. И как така се получава, че има непрекъснати обрати, разнородни ситуации и какви ли не глуповати случки? Как така невероятната история на всеки, изписана на същия бял лист, е толкова различна от историите на всички останали? Как всички ние започваме от чистия, неопетнен, бял лист, а завършваме толкова различни? Какво прави едни от нас зли, други – луди, трети – завистливи, четвърти – добри, пети – наивни, шести… и така нататък? Вярно е, че живеем в различни условия, поставени сме пред различни обстоятелства, общуваме с различни хора – това ни отличава. Но в същината си, всички ние сме човешки същества, всички се раждаме чисти и невинни листчета, а после обстоятелствата създават такива разнообразни романи, че да ти се завие свят.

С надписан бял лист ние попадаме в обществото. Там ни чакат истинските предизвикателства и примери. Казваме примери – дали ще са добри или лоши, това е въпрос на момент.

Децата ни – нашата гордост. Тези малки личности, които „крачат“ смело по белите си листове, са поводът да обърнем поглед към тях. Да ги насърчим и окуражим във всички постъпки, които предприемат.

Децата на Самоков с успехите си пишат историята на града си със златни букви. Смели и амбициозни те покоряват връх след връх – дали ще бъде спорт или изкуство, има ли значение всъщност, когато слагаме на пиедестал постиженията на собствените си чеда?

В поредица от два броя ще ви разкажем за децата спортисти на града от клубовете по аеробика, сноуборд и тенис на маса. За историята на техните клубове, за тренировъчния процес, за гордостта на родителите, за трудните моменти и за успехите. За всичко, което изгражда една личност и я превръща в храбър оловен войник – за това, което я превръща в спортист.

И в крайна сметка, децата продължават да пишат, а всяка следваща глава от романа им е все по-сложна и отговорна. Те имат нужда да бъдат изслушвани, пазени и разбирани. Обществото трябва да им помогне, като ги превърне в достойни личности.

Тях не ги е страх. И се втурват в неизвестното… белият лист чака да бъде попълнен, с уникалните им отпечатъци, с успехите и с проблемите, с прекрасните мигове и с горчивите ми сълзи. Успех, деца!

Спортът не е шега работа. За да се занимаваш любителски или професионално с футбол, волейбол, тенис , ски или каквото и да била друга физическа дейност се изисква голяма всеотдайност, трудолюбие и силна воля, за да преодоляваш трудностите. Същото се отнася и за аеробиката. Един на пръв поглед нетрадиционен за Самоков спорт е на път да си проправи път и завоюва сериозни успехи в България и на международния подиум. Много често аеробиката или гимнастика, както мнозина я наричат е подценявана. Но само пробвайте да направите някои от сложните пируети или съчетания. За съвсем кратко време треньорите Калоян Калоянов, Дияна Борисова и младите надежди на клуба – Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, София Вададжийска, Надя Паунова и останалите попълнения успяха да накарат другите да заговорят за самоковската аеробика с уважение и респект.

Началото е поставено преди шест години, когато е създаден СК „Самоков”. Негов председател и основен спонсор е Светлана Атанасова, директор на хотел „Самоков”, прегънала идеята да оглави първия в града Спортен клуб по аеробика и да направи хотела център на красивия спорт, ставайки домакин на състезания от националния и международен календар.     

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close