Спорт

Националният отбор на подготовка в Дахщайн

boroboard 14.11www.boroboardsnowboarding.com

Състезателите от националния отбор по фрийстайл сноуборд на България са на поредният си подготвителен лагер в австрийския курорт Дахщайн. Отборът е почти в пълен състав – Георги Георгиев-Черния, Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Константин Славов, Борислав Стоянов. Липсва само Камен Петров, който има лека контузия и пропуска лагера. С тях естествено са и двамата треньори – Христо Ахтаподов и Богдан Кабасанов, както и Михаела Варошкина от „Бороборд”.

Двамата треньори споделиха, че условията в момента са доста тежки поради лошите атмосферни условия. Въпреки това, те се опитват да прекарват възможно най-много време на парка в тренировки.

Днес е първото състезание – Pleasure Jam, в което ще вземат участие нашите сноубордисти. Pleasure Jam се провежда за 12-ти път и е събитие от World Snowboard Tour.

В квалификациите ще вземат участие 60 състезатели от цял свят, като вече има 20 класирани за финалите, поканени от организаторите, а останалите ще се борят за 18 места на финалите, където състезателите ще са общо 38.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close