ОбществоРегионални

Националният конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ започва през септември

Самоков 365

Дирекцията на Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление по образованието, Центъра за личностно и творческо развитие на децата и община Благоевград, организират ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Инициативата се провежда за десета поредна година. Първите пет издания бяха с регионален статут и се повеждаха с ученици от 12-те общини около Национален парк „Рила“. През последните четири години конкурсът стана национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители.

В него могат да участват ученици от І до ХІІ клас от цялата страната, които състезават по възрастови групи за рисунка, разказ, есе, фотография, мултимедийна презентация и еко-дизайн.

Във всяко едно от направленията ще бъдат връчени по 10 първи, втори и трети награди, осигурени от Дирекция на НП „Рила”. Тази година носителите на първи награди в конкурса ще получат и допълнителна от Асим Адемов, член на Европейския парламент. Тя e посещение в Народното събрание на Република България, където ще имат среща с ръководството. Те ще посетят и популярно място в столицата, свързано с природата, земята и хората. Лятната ваканция е време не само за игри и забавления, но и за творческо вдъхновение. Подробна информация за конкурса ще намерите на страницата на Национален парк „Рила“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close