Предстоящо

Национална среща на финансистите в Боровец

Анелия Балабанова

Над 400 финансисти от общините са заявили участие в предстоящата 20 юбилейна национална среща, която ще се проведе от 1 до 3 юни в к.к. Боровец. Домакин на събитието е хотел „Рила” като част от предвидените прояви ще бъдат изнесени и в хотел “Самоков”. Важно е да се отбележи, че срещата е един от най-големите форуми по линия на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Тя е място за разискване и формиране на политики в сферата на общинските финанси. „Събитието има за цел да подкрепи общините в усилията им за по-ефективното управление на местните финанси и се превърна в зона за диалог и синхронизиране на позициите с държавната администрация по отношение на развитието на бюджета във всички сфери на общинската дейност” – споделят организаторите.

Официалното откриване ще бъде направено от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев като домакин и Даниел Панов – председател на УС на НСОРБ, кмет на община Велико Търново. Първата пленарна сесия е на тема „20 активна работа на общинските финансисти за развитие на местните финанси” с участието на Менда Стоянова – председател на ПК „Бюджет и финанси” в 44 НС и Диана Йорданова – зам.-председател, Цветан Цветков – председател  на Сметната палата и проф. д-р Георги Иванов – член. Най-общо обсъжданията трябва да дадат отговор на въпроса къде са били общинските финанси и къде искаме да бъдат след 20. Също така да набележат и възможните стъпки за промяна в местните финанси – екшън план. Не на последно място специалистите трябва да дадат отговор на въпроса от къде ще се черпи инвестиционен ресурс след 2020 г.

Тази официална част на програмата ще приключи с обща снимка на участниците пред хотела на панорамата на ски-пистите. Като съпътстващи мероприятия по време на предстоя финансистите ще могат да избират между посещение по избор на един от трите обекта –  Самоков с Исторически музей и Девическия манастир, Късноантичната крепост „Цари мали град” и Ловния дворец „Царска Бистрица”. След като форумът завърши, в Боровец ще се съберат и представителите на Асоциацията на еколозите в България.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close