ОбществоРегионални

Народният представител Милушев: „Поел съм ангажимент за пътя Самоков – Дупница”

Анна Манова

Илиян Чалгънов

Темата за пътя Самоков – Дупница не излиза от актуалност. От началото на годината до момента са правени различни постъпки към Агенция „Пътна инфраструктура” за рехабилитация на пътния участък. Писани са писма от страна на общинското ръководство. След като не бяха взети мерки с дежурното оправдание, че няма средства, самоковци се надигнаха на протестно шествие. То се състоя през май месец тази година. Беше основан и Инициативен комитет по този повод, като организаторите получиха уверение от инж. Дончо Атанасов, че ще бъде осигурена необходимата сума за ремонта. Самоковският народен представител от редиците на ГЕРБ Валентин Милушев дори отправи питане от парламентарната трибуна към министър Николай Нанков по темата за пътя. След всички тези действия, Агенцията пусна процедура през месец септември, която беше обжалвана от дупнишката фирма „Мегаинвест холд” ЕООД. След разглеждане от страна на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ обжалването беше отхвърлено през октомври.

През последните дни стана ясно, че обществената поръчка е подновена и има дванадесет фирми и сдружения, които са кандидати за ремонт на двата лота. Крайният срок за подаване на оферти е 7 декември 2017г.  Ако няма нови обжалвания, техническият ремонт може да стартира най-рано през месец май 2018 г..

Ангажимент за това рехабилитацията на пътя да се случи е поел и народният представител Милушев. „Поел съм един основен ангажимент в качеството си на народен представител и това е за пътя. Още на втората седмица от управлението на новото правителство съм отправил питане в пленарна зала. Говорил съм лично с министъра на регионалното развитие и благоустройство. За момента КЗК отхвърли последното обжалване и се премина към нова процедура. Лошото е, че може и втори път да се получи обжалване. Точно поради такива причини искаме да приемем такъв закон, че да може да се обжалва един единствен път. И когато съдът каже, че всичко е наред, да се предприемат действия. Пътят е достатъчно натоварен и трябва да се предприемат нужните действия”, подчерта пред „Самоков 365” Милушев.  Той спомена и за ТОЛ системата, която според него ще допринесе за повече пари в бюджета, което ще помогне за рехабилитацията на пътища, които не са от национално значение, но са натоварени. Това пък от своя страна ще подпомогне увеличаване на туристите в региони като нашия.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close