ОбществоРегионалниСамоков

Народният представител Васил Цветков на проведена приемна в Самоков: „Ремонт на язовир „Бели Искър” със сигурност ще има”

 

Васил Цветков – народен представител от ПП ГЕРБ проведе своя приемна в Самоков. Използвахме случая за въпроси и кратък коментар от страна на депутата по няколко общественозначими теми. Актуалното от последните дни е ситуацията със стената на язовир „Бели Искър” и предстоящия вот на недоверие на тема корупция, който готви опозицията. „Такъв ремонт със сигурност ще бъде извършен” – категоричен беше той по отношение на компрометираната язовирна стена. По думите му дали ремонтът ще бъде извършен от Областната управа на Софийска област в лицето на Илиан Тодоров, или от МРРБ е изцяло в компетенциите на Министерството. „Предполагам, че ако прехвърлят собствеността към областната администрация, те ще осъществят процедурата с финансиране, подсигурено от държавата” – сподели още Васил Цветков и в добавка сподели, че нещата при всички случаи няма да бъдат оставени така. По предварителни оценки, около 22 млн. лв. би струвал ремонта, който да гарантира спокойствие и сигурност на населението. Остава висящ във въздуха и въпроса с ремонта на пътя Самоков-Дупница. „Доколкото знам процедурите вече вървят и бяха обявени в Агенцията за обществени поръчки” – съобщи още народният избраник.

Самоков е най-голямата община в София област с един от най-хубавите курорти в нашата страна. В последно време обаче Боровец остава в сянка за сметка на Банско. Обяснението на Васил Цветков е, че името на Банско се споменава, защото е медийно интересно с разрешението на Министерски съвет за построяване на втора кабинка и последвалата ответна реакция на зелените организации срещу застрояването на парк „Пирин”. Мнението му е, че зелените организации са в своето право да защитават природата. „„За мен трябва да се продължава да се инвестира в зимния туризъм” –. Никой не иска да увреди природата, но трябва да развиваме и туризма. Все пак сме едни от най-атрактивните ски дестинации на Балканския полуостров. Трябва да се утвърдим като такава. Сами знаете колко туристи идва от Румъния, Гърция, Сърбия да карат ски тук. Атрактивни сме с нашето Черноморие, но трябва да засилим и ски туризма” – казва народният представител. Предстои да видим дали ще бъдат предприети конкретни действия в тази насока и какви точно ще бъдат те. След въпросите на гражданите Васил Цветков уважи с присъствие и благотворителната изложба-базар, организирана от Жени ГЕРБ по повод Бабинден. Там беше и неговият колега – самоковецът Валентин Милушев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close