ЗлободневноРегионалниСамоков

Нападение над охранител на хипермаркет в Самоков заради предупреждение за носене на маска

„Самоков 365“

Нападение от млад мъж е понесъл охранител на голяма хранителна верига в Самоков.

Събитието се развива на 5 май вечерта пред очите на клиенти и служители. Охранителят е отнесъл удар от страна на млад самоковец, след предупреждение да постави маска в магазина. Нападателят е задържан, а срещу него се водят разследващи действия.

„Извършителят на деянието е задържан и срещу него е започната преписка по реда на указа за борба за дребно хулиганство, но по произнасянето на документите в Районния съд е прекратил преписката и е изпратена в Районната прокуратура по компетентност, тъй като се касае по тяхна преценка за по-сериозно престъпление. Очаква се разпореждане на Прокуратурата за продължаване на работата по случая към Районното управление“, съобщиха от пресцентъра на МВР София обл.

Припомняме, че в началото на месец май здравният министър Кирил Ананиев отмени заповедта за носене на маски на открити пространства, но остана това личните предпазни средства да бъдат носени при посещение на търговски обекти, кафенета, ресторанти и обществени места. Служителите на тези обекти трябва също да носят такива, както и да изискват поставянето им от страна на посетителите им. Българска агенция по безопасност на храните и РЗИ ще следят за спазване на противоепидемичните мерки в различните обекти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close