ОбществоРегионалниСамоков

Най-старото училище в Самоков ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза 220 години с исторически филм

 

„Самоков 365“

 Най-старото училище в Самоков ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с 220 – годишна история, отбелязва днес своя патронен празник. По този повод и предвид извънредното положение в страната училищното ръководство, учителите и възпитаниците изготвиха исторически филм.

В подготовката на филма се включва екип от учители, които предоставят снимки и клипове на участия на децата в различни училищни мероприятия. Филмът има исторически дух и е изготвен от преподавателя по информационни технологии Анета Маркова, с участието на учителите по български език Мариела Павлова, Мария Галчева, също така Лидия Найденова, Даниела Околска, Светлана Стоянова и Йорданка Младенова. Учениците от шестите и седмите класове представят историческите факти около създаването на училището, а по-малките са приобщени чрез части от провели се тържества.

„Подготвяхме голямо тържество по повод 11 май, патронен празник на нашето училище. Тази година отбелязваме 220 години от създаването му. Тържеството беше разделено на три части и обхващаше минало, настояще и бъдеще. Искахме да бъде в салона на читалището. Но поради така създалата се ситуация решихме с екипа от учители и с нашите възпитаници да отбележим хубавия празник дигитално и направихме исторически филм. Много ни липсват децата и глъчката, на която сме свикнали. Няма го настроението в училище“, сподели директорът Диана Карабожилова.

Поздравителни адреси по повод патронния празник на училището изпратиха кметът на Община Самоков Владимир Георгиев и от председателя на СБУ Янка Такева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close