ОбществоРегионални

Най-добрите дървосекачи от страната мериха сили на състезание в Говедарци

Анелия Балабанова

В рамките на два дни – 13 и 14 юни Югозападното държавно предприятие беше домакин на атрактивното национално състезание „Най-добър секач”. Надпреварата се проведе в на територията на Държавно горско стопанство-Самоков и по-точно землището на Говедарци. Фирма „Андреас Штил” ЕООД – един от водещите производители на професионална техника за горския сектор се прояви като организатор на събитието.

Общо 7 отбора с 14 участници от държавните горски предприятия и Учебно-опитните горски стопанства на Лесотехническия университет в Петрохан и Юндола се включиха в тазгодишното издание на надпреварата. Отборът на ЮЗДП – Благоевград беше представен от Петър Вучов и Личо Личев – служители на държавните горски стопанства в Самоков и Тетевен, които заеха първите две места в регионалното състезание през месец май.

Отборът на УОГС „Г. Ст. Аврамов“ – с. Юндола защити шампионската си титла. Купата и златните отличия за стопанството завоюваха състезателите Ибрахим Мандраджи и  Мехмед Салих.  Втори в отборното подреждане остана съставът на ЮЦДП – Смолян, а трети е тимът на СЗДП – Враца. Купата за №1 в индивидуалното класиране пък грабна непобедимият Иван Каменов. Състезателят на УОГС „Петрохан“ спечели в две от петте дисциплини и се окичи със златното отличие и приза „Най-добър секач“ за трета поредна година. Второто място в индивидуалното подреждане заслужи Мариан Маринов от СЗДП – Враца. Трети се нареди Ибрахим Мандраджи от УОГС – Юндола.  Иван Каменов (УОГС – Петрохан) прибави трета шампионска титла към колекцията си.

Националното състезание бе възстановено през 2016 г. и се организира за трета поредна година от фирма “Андреас Штил” ЕООД. Надпреварата включваше общо 5 дисциплини според изискванията на правилника за провеждане на Световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене.  Радослав Раев (ЮЗДП – Смолян) взе злато в дисциплината “Кастрене”. Участниците бяха оценявани от авторитетна 5-членна съдийска комисия с председател доц. д-р Димитър Георгиев от Лесотехнически университет.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close