ОбществоРегионалниСамоков

Над 4600 лв. отиват по сметката на Ицо Симеонов след благотворителния концерт

Анна Манова

Сумата от 4637, 60 лв. беше събрана от провелия се благотворителен концерт под надслов „Да подадем ръка на Ицо”. Той се състоя на 16 ноември в салона на читалище- паметник „Отец Паисий – 1859”.  На мероприятието имаше определен символичен вход от 5 лв., който всеки преди влизането си можеше да пусне в прозрачна кутия. Още в понеделник средствата ще бъдат преведени по сметката на Христо.

Залата се оказа тясна за всички желаещи да присъстват на концерта и да окажат подкрепа на едно 24-годишно момче, което се нуждае от бъбречна трансплантация. Необходимо е тя да бъде извършена в чужбина, а сумата за лечението му е 25 хил. долара. Съдбата на младия самоковец Христо Симеонов трогна и обедини много хора от различни възрасти. Организатори на благотворителния концерт бяха Христиана Видинова, Марина Милева и Даниела Георгиева. Трите млади дами се изявиха и в качеството на водещи на мероприятието. Те показаха, че младите хора не са безразлични към проблемите на другите, а напротив – имат големи сърца и са отворени към това да покажат, че силата се крепи на обединението. Организаторките бяха подготвили пъстра програма – букет от талантливи изпълнители.

В благотворителния концерт взеха участие момичетата от танцово студио „Кати денс”, които се представиха с дуетно изпълнение и поставиха началото на събитието. Младата и талантлива певица Елена Несторова поздрави всички присъстващи с две свои изпълнения. Две песни бяха подготвили Радостина и Румен от дует „Пирин”, като към тях се включиха най-малките и чаровни участници от ДЮТА „Рила”. Тази комбинация предизвика бурните аплодисменти на публиката. Квартет „Чаушеви” показаха как на сцената може да се изяви едно музикално семейство и всеки един да притежава различни дарби. Като Диана Чаушева беше подготвила изпълнение на цигулка, под съпровода на своя баща – Вели. А най-малкият член на сем. Чаушеви се включи с бийтбокс умения и показа как не отстъпва на останалите по талант. С китка от народни танци се включиха  ТФ „Росица”, под ръководството на Росица Павлова, съставът на Борислав Искрев ФТА „Самоков” и ФТА „Рила” с хореограф Кирил Амбарков. Грация и изящество демонстрираха момичетата на Ралица Стоянова от Танцовата група към читалище – паметник „Отец Паисий -1859”, които изпълниха класически танц и балет. Яна Василева и нейната зумба група също бяха част от концерта. Народният изпълнител Благовест Бичаков поздрави организаторите и присъстващите за добрата кауза и изпълни две песни. Със своята гайда се изяви Владо Чифлиджанов. Георги Николов – Гопето изпълни рап парче и призова препълнената зала да изпрати своята положителна енергия към Христо, който в момента се нуждае от нея. На финала на концерта, макар и с проблеми в гласа се включи талантливата певица Габриела Даганова. Тя покани трите организаторки на сцената, а публиката ги посрещна с аплодисменти. Младите момичета не успяха да скрият вълнението си от цялото събитие и благодариха на всички, които са приели историята на Христо близка и са предали нататък доброта.

Събраните средства ще постъпят по сметката на Христо Симеонов, в която до момента има над 10 000 лв. Около 90 дарителски кутии са поставени в различни търговски обекти в Самоков, селата около града, София, Благоевград и Русе.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close