ОбществоРегионалниСамоков

Над 4000 лв събраха СНЦ „Ти си доброто“ от благотворителен поетичен рецитал

„Самоков 365“

Сумата от 4560 лв. успяха да съберат от Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ от третото благотворително издание на „Кауза, облечена в рими“. Събитието се проведе в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

На сцената се представиха самоковци от различни сфери на обществения и културен живот, на различни възрасти, но с обединяващия афинитет към хубавата поезия. Под музикален съпровод прозвучаха едни от най-хубавите български стихове. На входа бе поставена кутия за дарения.

Събраната сума е предназначена за закупуване на ученически пособия на нуждаещи се ученици на територията на община Самоков. Каузата е част от кампанията „За равен училищен старт“. През предходните две издания събраните средстава бяха малко над 3000 лв., а тази година сумата е по-висока, което радва организаторите. Децата, на които Сдружението подава ръка също са се увеличили поне двойно от старта на кампанията до този момент. Техният брой от 35 вече надхвърля 80. А тази година ще помогнат и на две абитуриентки да имат своя специален празничен ден.

Организатори на събитието са Димитрина Тоскова, Габриела Панева и Мария Шейнова от Sдружението с нестопанска цел „Ти си доброто“.

Участниците рецитираха стихове на Вазов, Ботев, Вапцаров, Христо Фотев, Веселин Ханчев, Станка Пенчева, Петя Дубарова.

На събитието присъстваха представители от общинското ръководство, народни представители и граждани.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close