Седмицата

Над 40 малчугани участваха на Мини мис и Мини мистър Самоков

33Самоков 365

Над 40 малчугани взеха участие в традиционния конкурс Мини мис и Мини мистър Самоков. От тях, разбира се, превес взеха малките госпожици, които бяха 37 на брой, а момчетата само петима. Конкурсът се проведе на открито на площада в града, а на сцената малките самоковчета на възраст между 4-13 години можеха да покажат колко са красиви и талантливи. А  жури в състав – председател зам.-кметът Сия Шехтанова, журналистите Анна Манова, Делян Василев, Бойко Йорданов, директорът на ЦДГ „Детелина” Илка Динева и директорът на ОУ„Кирил и Методий” Георги Панев имаше трудната задача да раздаде короните и лентите на участниците. Сия Шехтанова поздрави присъстващите, като честити празника на самоковци и определи този ден като посветен на красотата и младостта на Самоков и пожела успех на всички малки участници, „престрашили” се да излязат тази вечер на сцена. Водещи на събитието бяха Рая Панева и Християна Михайлова.

Конкурсът е организиран от Община Самоков, а за представянето на малките участници и поведението пред публиката се бяха погрижили Любослава Кьосева и Ралица Стоянова. Той премина в три тура, където децата показаха първо спорни облекла, след това талантите си, изразяващи се в песни, стихчета, танци и на финала се бяха преоблекли в официални тоалети. Номинациите бяха за чар, за музикалност, артистичност, прическа, атрактивен костюм, елегантна походка, фаворит на журито, фаворит на публиката, както и мис и мистър лято. Като всяко едно дете получи награда в различните категории. И както е на големите конкурси между туровете имаше подготвена програма, за да може журито да има възможност да избере за всяка категория победители.

Малката Мария Димитрова поздрави присъстващите с песента „Арлекино”. Рецитал бяха подготвили и децата от Център за настаняване от семеен тип, с чиито артистични изяви се занимава Любослава Кьосева. Поздрав бяха подготвили и децата от школата по акордеон на Г. Машов. А Маргарита Бочева изпя превърналата се в химн на различни детски събития песен на Крисия „Детска планета”. Децата от школата по рисуване на Бойко Павлов бяха подредили своеобразна изложба на произведения върху камък, дърво и хартия. Кметът В. Георгиев поздрави всички участници в мероприятието.

На самия финал всички малчугани си тръгнаха с подаръци и ленти и не на последно място с много усмивки. Родителите от своя страна имаха възможността да се порадват на изявите на децата си и да си направят снимки за спомен. А децата от ЦНСТ изказаха своята благодарност на Любослава Кьосева за вниманието и грижата, проявени към тях, като и подариха красива кошница с цветя и пълна с благодарствени картички.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close