БоровецРегионални

Над 300 деца участваха в Световния ден на снега в Боровец

Стотици деца отбелязаха с усмивки и празнично настроение Световния ден на снега в Боровец. Организаторите на събитието от „Бороспорт“ и гостоприемна Рила посрещнаха момчетата и момичетата с много игри, състезания и награди. Истински фурор предизвика паралелният слалом, който беше нареден по всички правила на официалните състезания на писта „Иглика“ и събра много скиори и ентусиазирана публика. По трасето се пуснаха повече от 300 деца, а битките бяха ожесточени. Освен за победата децата се бориха и за отлична оценка от най-добрия ни скиор Петър Попангелов, който изгледа внимателно спусканията и им даде съвети как да бъдат още по-бързи и технични. Състезателите бяха от 5 до 20-годишни, а всички получиха сертификати за участие в Световния ден на снега, подписани от Петър Попангелов. Най-бързите и най-борбените си тръгнаха и с награди от „Бороспорт“ и „Спорт депо“.

„Радвам се, че толкова много деца се включиха в празника и в паралелния слалом – каза Петър Попангелов. – Те имат много енергия и желание да карат, а някои са много добри. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме на Боровец все по-често. Пистите в курорта са в отлично състояние и децата са винаги добре дошли.“

Боровец предложи на малчуганите и родителите още много забавления. Специалистите от Планинската спасителна служба обясниха кои са основните правила за безопасно поведение в планината. След това дойде ред на търсенето на съкровища с помощта на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил. Със специален лавинен уред малчуганите откриваха подаръци в снега и научиха как да се пазят от инциденти на пистата.

През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти правиха първи стъпки на снега с безплатни уроци в ски училище „Бороспорт“. Най-малките се забавляваха в детския парк „Борокидс“, а родителите следяха изявите им отблизо. Картите за съоръженията за деца до 13 години бяха по 1 лев, а по пистите имаше ентусиазирани млади скиори и сноубордисти до късния следобед.

Седмото издание на Световния ден на снега в Боровец приключи с демонстрации и безплатни уроци по екстремно каране в Сноу парк „Бороспорт“. Момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка показаха невероятни трикове и издадоха тайните на някои от тях. А всички участници и зрители обещаха да покажат какво са научили през следващата година, когато отново ще честваме Световния ден на снега.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close