ОбществоРегионалниСамоков

Над 220 хранителни пакети зарадваха самотни възрастни хора по Великден

Анна Манова

Над 220 хранителни пакети зарадваха самотни възрастни хора в Община Самоков. Те бяха раздадени като част от превърналата се вече в добра традиция благотворителна кампания „Бъди човек“, която се проведе и този Великден.

В рамките на няколко дни група доброволци, инициирана от самоковеца Радослав Христов, успя да  организира и да приготви пакети с храни от първа необходимост за социално слаби хора, живеещи на територията на Община Самоков. Всички участници в кампанията са водени от идеята да подарят усмивка и надежда на възрастните хора в навечерието на големия християнски празник. Благотворителната инициатива всяка година събира все повече доброволци, сред които са предимно млади хора. А пакетите включват всичко необходимо за празничната трапеза.

Кампанията се провежда ежегодно два пъти в годината – по Коледа и Великден. Тя не бе прекъсната и по време на пандемията. А хората, които са включени в нея с нетърпение очакват своите посетители и не забравят да споделят по някоя блага дума.

„Тайната на Възкресението се състои във вярата в доброто,  в надеждата, че във всеки от нас има истинска човещина! За пореден път самоковци показаха, че сърцата им са големи. Отново всички заедно доказахме, че сме част от нещо по-голямо и значимо – това да си подадем ръка и да помогнем на хора в нужда! Независимо от пандемията, от войната, която застрашава света, от постоянното поскъпване на всички стоки, отново много хора откликнаха на нашия призив и дариха хранителни продукти за хората в нужда от Община Самоков“, написаха  доброволците в страницата на „Бъди човек – Самоков“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close