Слайд категория

Над 200 деца взеха първи урок по плажен волейбол на Боровец

0005Над 200 деца от различни възрастови групи взеха първия си урок по плажен волейбол този уикенд на Боровец. Малчуганите се включиха с много желание в първия празник „Плажен волейбол в планината” и участваха в обучението на единствения в зимните ни курорти пясъчен корт за плажни спортове. Младите впечатлиха с талант и интерес, като заслужиха десетки награди, специални призове от Sport Depot, дипломи от „Бороспорт” АД и от екипа на Ева Чолакова и „Sofia Beach Volleyball Academy”.

Огромният брой желаещи деца накараха организаторите да проведат два открити урока (сутрешен и следобеден), като се включиха и представители на домове за деца, лишени от родителска грижа. Заради страхотния интерес съм проявата от Боровец обещаха, че до края на този летен сезон ще организират втори празник „Плажен волейбол в планината”, а в бъдеще ще го направят и традиционен. Децата бяха част и от шоу програмата, в която допълнителна доза чар и очарование внесе Елеонора Манчева- Мисис Вселена 2007,която лично награди най-талантливите деца, взели участие в тренировъчните сесии.Демонстративен мач имаше между специалистките по плажен волейбол Ева Чолакова с Росица Янева –Дончева и Евелина СтоиловаАнтония Спасова. Ева и Роси победиха с 3:0 гейма и то пред погледа на съпруга и сина на Роси. Двата тандема показаха наистина зрелищни разигравания за всички над 300 зрители и участници в двудневния празник „Плажен волейбол в планината”. Европейската шампионска и бронзов медалист от Олимпиадата в Москва по волейбол Таня Гогова също се включи в обучението, като през целия съботен ден водеше индивидуални тренировки на малчуганите. И хотелите на Боровец определиха най-добрите в плажния волейбол от комплекса. Победители в турнира за отбори по тройки станаха представителите на хотел „Рила”. На финала те се наложиха над тима на хотел „Ястребец” с 2:1 гейма. В малкия финал отборът на Общинската Полиция победи екипът на „Бороспорт” също с 2:1 гейма.

Боровец е единственият зимен център у нас, който разполага и с игрище за плажни спортове със задължителните размери 22 на 11 метра. Пясъчният корт срещу централния вход на хотел „Рила” предлага безплатно на всички желаещи, любители и професионалисти да практикуват както плажен волейбол, така още плажен футбол и плажен тенис през целия летен сезон.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close