ОбществоРегионалниСамоков

Над 1,8 млн. лв отпуска правителството за благоустройство на Драгушиново и Самоков

„Самоков 365“

С постановление на Министерски съвет се отпускат допълнителни средства по бюджетите на 11 общини от София област. Част от средстата са за ремонт и реконструкция на уличната и ВиК мрежа, благоустройство на централни градски части и прилежащи зелени площи, предвидени са средства и за изграждане на спортни съоръжения, както и за подобряване на енергийната ефективност.

Община Самоков ще получи 1 846 000 лв. като 159 000 от тях ще бъдат за ремонт на площадно пространство в село Драгушиново, 490 000 лв. са предвидени за подмяна на улична мрежа в същото село, 1 197 000 лв. са за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в кв. 15 и кв. 205, както и за ремонт на улици в град Самоков.

„Като народен представител, избран от листата на ГЕРБ в Софийска област, винаги съм се старал с дейността си да помагам за промяната в облика на българските общини. Обектите, които ще бъдат реализирани с тези средства, благодарение на българското правителство, ще превърнат населените места в още по – добро място за живот. Приоритет в работата ми, както и на моите колеги от парламентарната група, винаги са били хората и затова ще продължим да работим за реализацията на още проекти, с които да улесним техния бит и подобрим качеството им на живот!“, подчерта народният представител Валентин Милушев.

От своя страна жителите на село Драгушиново изказаха своята благодарност към зам.-председателя на 44 Народно събрание и председател на ПП НФСБ Валери Симеонов за осигурените средства от републиканския бюджет. 649 000 лв. са заделени за инфраструктурни дейности в село Драгушиново и още 1 197 000 лв. за ремонт на улици и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в Самоков.

Припомняме, че в началото на 2020 Валери Симеонов посети Самоков и се срещна с кметовете на Самоков Георгиев и Драгушиново Георги Хаджийски. Тогава той пое ангажимент да съдейства за осигуряване на финансиране за реализиране на съответните инфраструктурни дейности. Служители в администрацията на Община Самоков и кмета на кметство село Драгушиново Георги Хаджийски успяха да подготвят необходимите проектни документи, както и искане за отпускане на допълнителен трансфер за първото полугодие на 2020 г. по реда на чл. 51, ал. 2 и чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси. Средствата са осигурени, а проектите ще бъдат реализирани през 2021 година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close