ОбществоРегионални

Над 100 000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации

Самоков 365

Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента, съобщават от Национална агенция за приходите. Над 70 % от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на обработените декларации е малко над 130 000.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физическилица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите сида използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет сперсонален идентификационен код (ПИК). Към момента над 640 000 гражданиимат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходнотоведомство.

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г.,допълват от НАП. Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложатпосещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close