ОбществоРегионалниСамоков

Надин Низешезин представи втора си книга – стихосбирката „Като Феникс – история в стихове”

Анна Манова

Надя Иванова, позната повече като Надин Низешезин, представи втората си книга – стихосбирката „Като Феникс – история в стихове“, днес в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“. Събитието съвпадна с рождения ден на автора.

„Тя е като лирично продължение на първата ми книга „Камино –метаморфозата на една пеперуда“. Тези стихове са написани през годините, обикновено в кризисни моменти в моя живот – когато съм била развълнувана, когато съм била на дъното, когато съм била щастлива. И сега реших да ги събера и видях, че образуват история. Историята на моя живот“, каза пред присъстващите Надин.

Това е втора книга на автора, като първата бе представена пред самоковската аудитория през март месец миналата година. Надя сподели, че и „Камино – метаморфозата на една пеперуда“ е изчакала своето време близо осем години преди да види бял свят. Книгата е предизвикала интерес и е получила много добри отзиви от читатели. Кориците и на двете книги са илюстрации, нарисувани от самата Надин.

Тя допълни, че сега е усетила точния момент за това стихосбирката да види бял свят и да се срещне със своята аудитория. Самата тя се определи като феникс. През последната година е преминала през доста тежки периоди в живота си и дори си е задавала въпроса как е успяла да събере сили.

„Трябва нещо да умре, за да се роди нещо ново. Аз съм този феникс. Всеки един от нас е бил на дъното. И е намирал сили да се спаси, да полети като феникс“, каза Назешезин.

На място присъстващите имаха възможността да си закупят стихосбирката с автограф и да се почерпят с по чаша вино.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close