ОбществоРегионални

Награди от РУО за талантливите художници от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Самоков 365

Талантливите ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ спечелиха призовите места от XVI Национален конкурс – регионален етап за детска рисунка  „Бог е любов“, организиран от РУО-София регион. Право на участие в него имаха ученици от първи до седми клас, разделени в шест възрастови групи. Специалната комисия от експерти, определена от Министъра на образованието и науката, с председател богослова проф. д-р Иван Желев Димитров, разгледа и оцени представените конкурсни творби. Комисията класира и отличи произведенията, спечелили регионалните кръгове от страната.

Във  възрастовата  група 3-4 клас, първото място зае Йордан Витанов  от 4б клас, с преподавател Ирина Найденова. На второ място се нареди Мерилин Радославова  от 4а клас- преподавател Бойка Михайлова. Отличилите се шестокласници са Георги Аврамски с призовото първо място, последван от Светослав Йосифов  и Ивана Александрова.  От седмокласниците първото място заема -Вяра Церовска, второ – Виктория Паунова и трето Радина Огнянова.  Преподавател на учениците от шести и седми клас е  Елена Гривева.

Учениците, лауреати на тазгодишния национален конкурс, ще бъдат тържествено наградени на церемония в Троянския манастир, която ще се проведе на 1 и 2 юни. Архиерейският наместник отец Михаил поздрави победителите, дари ги с книгата „Християнска етика“ и им пожела да бъдат бъдат все така добронамерени и позитивни.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close