ОбществоРегионалниСамоков

Награди за приноса им за развитието на града получиха самоковки по повод 8 март

„Самоков 365“

 Навръх Деня на жената, на церемония в художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ седем жени бяха удостовени за приноса си за развитието на нашия град. Четири жени получиха грамоти за приноса си за развитието на женското движение в Самоков, което тази година отбелязва своя 150 – годишен юбилей.

Градоначалникът Владимир Георгиев връчи грамоти на две дами, които в условията на пандемия бяха и са на първа линия в своята работа –  управителя на МБАЛ – Самоков д-р Красимира Ковачка и на д-р. Ивалина Трендафилова – началник на Центъра за Спешна медицинска помощ. Грамоти за своята работа и принос в развитието на Самоков получи треньорът на националния отбор на момичета до 16 години Маргарита Маринкова, скиор ветеранът Пенка Вълчева, председателят на Клуб на пенсионера в IV квартал Зорница Матина, журналистът и активист на женското движение в Самоков Гиргина Рангочева и учителят, журналист и председател на Демократичния съюз на жените в града Евгения Попова.

От своя страна Евгения Попова  удостои с грамоти четири активисти на женското движение в Самоков – Христина Янева – дългогодишен ръководител на женското движение в града, Елена Каменова – първата и единствена жена кмет на Самоков и общественичките Елена Шехтанова и Катя Дамянова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close