КултураРегионалниСамоков

Наградиха учители и ученици от конкурс за мартеници, организиран от Младежкия дом

„Самоков 365“

Навръх 1 март от Младежки дом – Самоков наградиха победителите от конкурса за изработване на мартеници под надслов „Баба Марта при нас е дошла“. Конкурсът се организира за първа година и в него се включиха 162 участници от самоковските училища. Наградите бяха разпределени в няколко категории.

Първа награда за колективно изработена мартеница от капачки в бяло и червено, взеха от ОУ „Христо Максимов“, с ръководител Росица Домишлярова. За най-оригинална мартеница награда бе връчена на Яна Трайкова от ОбУ „Неофит Рилски“. Габриела Христова бе наградена за изработената от нея автентична мартеница. Габриела е възпитаник на СУ „Никола Велчев“. С отличие за колекция от мартеници си тръгна колективът на ОбУ „Неофит Рилски“. Училището се включи в конкураса с най-много участници – 60 ученици.

Наградите бяха връчени от гл. експерт „ Образование, младежки дейности и спорт“ Снежана Дамянова и управителя на Дома Латинка Щъркелова.

В програмата участие взеха и второкласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, под ръководството на класния ръководител Даниела Околска и втори учител Лидия Найденова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close