Общество

Наградиха участниците в „Седмица на изкуствата” – Боровец 2017

„Самоков 365”

Днес /30.06.17г/ в сградата на Областната управа се проведе церемонията по награждаването на участниците в „Седмица на изкуствата”. Мероприятието беше част от културния календар на Община Самоков и се проведе от 15.05 – 22.05.17г. в Боровец.

Събитието се провежда за първи път под тази форма и е определено от организаторите като естествено продължение на петте издания на Международния конкурс за камерна музика, провеждан в градовете Своге и Самоков. Организатор на мащабното събитие беше Сдружение „Рила – 2011”, с председател Ясен Чуруков и артистичен директор доц. д-р Жан Гологанов. Основната идея на форума, който беше средище на няколко вида изкуства, е да има почва за развитие на едно място на туризъм и култура.

За да връчат удостоверенията и наградите на отличените днес от страна на домакините беше г-жа Галя Георгиева, заместник-областен управител, официални гости на събитието бяха зам.- кметът на Самоков  г-жа Люба Кленова. Присъстваха и представители на академичната общност в лицето на проф.акад. Милчо Василев, проф. Атанас Атанасов, доц.д-р Георги Петков, проф. д-р Емил Куков, г-н Станислав Почекански, гости и носители на грамоти, както и организаторите Жан Гологанов и Ясен Чуруков.

Отличени бяха изявилите се участници в няколко категории, а именно класическа музика, музикален фолклор, поп и джаз, електронна музика, хорово изкуство, танцово изкуство, фолклор и изобразително изкуство. Заслужени отличия получиха Мариан Минчев, акордеон, танцова формация “Кати Денс”, танцова формация “Файър Степс, “ДЮТА Рила” и ДФА “Рила”, детска вокална група “Белчинче”, танцова формация “Палакарийче” и Михаела Вукова, изобразително изкуство, всички от Самоков и региона.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close