Обща категорияОбществоСамоков

Наградиха първенците от Великденското състезание по математика в двора на ПГ „Константин Фотинов”

Анна Манова

Днес /11.05.18г./ се състоя награждаването на първенците от Великденското математическо състезание, което е национално и се проведе в края на април. Домакин на събитието беше ПГ „Константин Фотинов”. В двора на учебното заведение отличените получиха грамоти и предметни награди.

Състезанието е подходящо за деца с изявен интерес към математиката, в което могат да участват ученици от 1-12 клас. Двете състезания – Коледното и Великденското, които се организират от Съюза на математиците в България, са едни от най-масовите, защото задачите се съставят от учителите по математика, които преподават в нашите училища. Предимството е, че са максимално близо до изучавания в училище материал и най-реално дават отражение на наученото. Форматът 7-12 клас го прави добра контрола за представяне  на държавни зрелостни изпити. Във Великденското състезание се включиха 119 ученици от шест училища в града. Като най-масово участие тази година реализират учениците от седмите класове, около 40% от участниците са седмокласници. Конкуренцията при тях е най-голяма. Резултатите им са най-високи и затова наградите за тях са до пето място. Отличията на първенците бяха връчени от г-жа Панка Стойчева, дългогодишен преподавател по математика в ПГ „Константин Фотинов”, в присъствието на директора на Венета Симитийска.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Първите три места за първокласниците са изцяло за учениците от ОУ „Христо Максимов”. Първото място е за Денислав Петров, след него съответно са Мария Миланова и Костадин Крумов. При второкласниците първите две места са за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – първо място е за Емануела Кирилова, а второто за Ина Игнева. Третото място е за Любослав Ковачки от НУ „Станислав Доспевски”. Трети клас – всички класирани са от НУ „Станислав Доспевски”, първото е разделено с ученичка от ОУ „Христо Максимов”. Двете първи места са за Михаела Сугарева /ОУ „Христо Максимов”/ и Никова Пламенов. Двете втори места са за Йорданка Христова и Мартин Добревски, а третото е за Светослав Ангелов. При четвъртите класове първото място е за Йоан Ангелов /НУ „Станислав Доспевски”/, а след него са Александър Кучиев /НУ „Станислав Доспевски”/ и Гергана Пенева /ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”/. Наградените от пети клас са – Елена Стоименова /първо място, ПГ „Константин Фотинов”/, Димитър Младенов /второ място, ПГ „Константин Фотинов”/ и Доника Баракова /ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”/. Отличените шестокласници са възпитаници на ПГ „Константин Фотинов” – първо място е за Димитър Кучиев, двете втори места са поделени между Христина Конярска и Любомира Ганджулова, третото място е за Ренета Шукадарова. При седмокласниците наградите са пет, поделени между ПГ „Константин Фотинов” и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Първото място е за Данаил Стоилов /ПГ „К. Фотинов”/, второто за Иван Георгиев /ПГ „К. Фотинов”/, третото за Радина Огнянова /ОУ „Митр. Авкс. Велешки”/, четвърто е за Мария Ангелов /ПГ „К. Фотинов”/, а петото за Аделина Георгиева /ОУ „Митр. Авкс. Велешки”/.

На всички отличени математици им бяха връчени грамоти и предметни награди. „Пожелавам на четвъртокласниците и седмокласниците, на които предстои важен изпит в края на май, да бъдат спокойни и уверени в силите си, да покажат максимума от наученото. Нека да постигнат мечтите си, да изберат желаната специалност и желаното училище. Следва лятната ваканция – забавлявайте се, запечатвайте приятните мигове, а през следващата година с много сили и любов се впуснете в прекрасния свят на математиката”, каза на финала г-жа Стойчева.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close