ОбществоРегионални

Наградиха победителите във фотографския конкурс „Моята Рила”

На 26 февруари, на официална церемония в София, Агенцията за Регионално развитие на Рила и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ връчиха официално наградите на победителите в Националния фотографски конкурс на тема „Моята Рила“.

Конкурсът целеше да стимулира участниците да покажат любимата Рила планина по начин, по който всеки от нас я вижда: красива, величествена, сурова, мъдра, силна, нежна, пазеща нашата история, култура и етнография.

Организаторите на конкурса си поставиха за цел да популяризират природното, културно-историческото и етнографско богатство на Рила, да ангажират и стимулират творческия потенциал на любителите на планината и фотографията,  да утвърждават любов към природата и нейното опазване, да повишат интереса към Рила и нейните прекрасни възможности за живот и туризъм.

Конкурсът „Моята Рила“ започна на 01 юни 2015 г. и завърши на 31 декември 2015 г. като в това време успя да събере много и интересни творби на фотографи от цялата ни страна, творби, които бяха клаасирани в две категории – „Пейзаж“ и “Рила – извор на духовност“.

Победителите в първото, но не и последно издание на конкурса са:

Категория „Пейзаж“:

Първо място – Иван Василев Миладинов от град София за фотографията „Върховете на Рила“

Второ място – Кирил Атанасов Тодоров от град Варна за фотографията „Лъч“

Трето място – Руслан Асанов от град Пловдив, за фотографията „Дъгите“

Категория „Рила – извор на духовност“:

Първо място – Василий Станчев Гецов от село Челопеч, област Софийска за фотографията „Паневритмия 2“.

Второ място – Александър Иванов Иванов от град Пазарджик, за фотографията „Дамата с чадърчето“

Трето място – Младен  Страхилов Миланов от град София, за фотографията „Манастира“

Наградите бяха връчени от г-н Явор Попов, Председател на Управителния съвет на Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“, г-жа Василия Константинова, Изпълнителен директор на Бороспорт АД, г-н Георги Кочов, Изпълнителен директор на Бороспорт АД, г-жа Анжела Георгиева, Маркетинг експерт на България МОЛ, г-жа Елизабет Илиева, Представител на Олимпус за България.

Спечелилите първо място получиха парична награда на стойност 1000 лева осигурен от спонсорите на събитието Бороспорт АД, хотел „Рила“, Боровец и България МОЛ. Фотоапарати бяха осигурени от Олимпус, а медалите  – от Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“. „Бороспорт” АД осигури рекламни сувенири за всичките 6 победители.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close