ОбществоРегионалниСамоков

Наградиха заслужили учители по повод 24 май

„Самоков 365“

По традиция на 24 май – Ден на славянската писменост, култура и книжовност, на площада в Самоков се проведе празничен концерт. На откритата сцена се представиха талантливите ученици от училищата в Община Самоков. На този ден отличия получават изявени професионалисти в областта на образованието. „Учител на годината“ се присъжда за постижения през изминалата учебна година в пет категории. Наградените се утвърждават с решение на ОбС. Удостоените с наградата получават грамота и парична премия.

За “Учител на годината в предучилищното образование” бе определена Даниела Панайотовa от ДГ “Детелина”. В категорията “Начално образование” бе наградена Галина Войникова от ОУ “Кирил и Методий”. За “Учител на годината в прогимназиален етап” бе определена старшия учител по БЕЛ  Емилия Михайлова от СОУ “Отец Паисий”. Отличието за “Учител на годината в гимназиален етап” получиха Албена Попова и Елена Сердарева от Професионална гимназия по туризъм. Те са учители по професионална подготовка. Наскоро те написаха учебник „Помагало по технология на хотелиерското обслужване“, високо оценен от експертната комисия на МОН. Наградата “Най-успешен млад учител” бе за Габриела Христова –  учител по БЕЛ от ОУ “Христо Максимов”.

Пет награди бяха присъдени тази година за цялостен принос в образователното дело. Техни носители са Генка Динева от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, Йорданка Стоянова – ОУ “Димчо Дебелянов” – Говедарци, Данче Кочова – СУ “Отец Паисий”, Пенка Стойчева от ПГ “Константин Фотинов” и Елена Ранова от ПТГ “Никола Вапцаров”.

На днешния светъл празник бяха връчени и отличията, присъдени с решение на ОбС по случай 1 ноември – Ден на народните будители. С почетен знак “Златен” бе удостоена Роза Попова за активна дейност като журналист и учител. Почетен знак “Сребърен” получи Катя Димова за дългогодишния и принос като журналист и музеен специалист.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close