ОбществоРегионални

Награда за Янка Чолакова от международния конкурс „Заедно в XXI век”

Самоков 365

Награда за своята мултимедийна презентация заслужи Янка Чолакова от СУ „Никола Велчев”. С нея тя взе участие в международния конкурс „Заедно в XXI век“, включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.Авторитетно жури отличи ученици – в три възрастови групи за всеки от разделите “Поезия”, “Проза”, “Реферати”, “Медийни презентации”, “Творби на руски език”, “Песни”, “Рисунки” и 50 учители.

Организатори на конкурса са Фондация „Устойчиво развитие за България“, съвместно със Синдиката на българските учители, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти, Националният дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”, Национално Движение „Русофили”, Форум, Федерация „Съюз на съотечествениците“, МКДЦ „Дом на Москва в София”, РКИЦ, „Дружество „Найден Геров“, Съюз на приятелите на България, с подкрепата на Министерството на образованието и науката. За поредна година той се проведе под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България.

Сред почетните гости на събитието бяха Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ и председател на Организационния комитет на конкурса, Симеон Игнатов – председател на БАС, Христина Иванова – главен секретар на НД Русофили, Боряна Илиева – главен секретар на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, поетите Лъчезар Еленков, Йордан Милев, Атанас Звездинов, проф. Домусчиев – художник, представители на обществени неправителствени организации, писатели, художници, творци.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close