Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Награда за рисунка от национален конкурс получи възпитаничката на СУ „Отец Паисий” Радост Василева

„Самоков 365”

Шестокласничката от СУ „Отец Паисий” Радост Василева се представи отлично на Пети национален конкурс: „България в картини и слово”. Той е организиран от Община Търговище и е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 г. на МОН. В конкурса могат да участват ученици от цялата страна, от училища и центрове за подкрепа на личностно развитие. Той е разделен в три категории – литературно творчество, рисунка и мултимедийна презентация. Всеки ученик може да участва с до две творби. Като класирането в категорията за рисунка се осъществява в две направления – общообразователно училище и специализирана школа.

Талантливото самоковско момиче Радост Василева получи поощрителна награда в категорията за рисунка. Заслуга има и преподавателката й г-жа Лалка Чавдарова. Повод за гордост е, че СУ „Отец Паисий” получи грамота за цялостно отлично представяне с колекция от рисунки на 13 ученици. Като награда училището получи от организаторите специален диск с всички отличени творби от различните категории. В конкурса се включиха петокласниците Натали Георгиева, Елени Ненова, Лилия Василева, Сияна Стойчева, Виктория Рогачева. От шести клас се включиха Ванеса Попова, Ивана Дойнова, Моника Волева, Петя Янева, Пламена Стоянова, Радостина Василева, заедно с тях участие взеха и Аделина Стоименова от 7 клас и деветокласничката Мария Пенова. На 10 май във фоайето на Община Търговище бяха връчени наградите на победителите в конкурса, а техните произведения бяха нареди в изложба.

В тазгодишното издание на конкурса участваха общо 1256 произведения на ученици от 28 областни центрове. В раздела за литературно творчество участие взеха 226 творби, рисунките бяха 854, а мултимедийните презентации 136. С този конкурс се дава възможност на учениците по собствен начин да изразят своето отношение към значими културни, исторически, природни забележителности и събития в България. Провокира се творческият им потенциал, положително мислене и родолюбивите нагласи на младите хора. Поради засиления интерес към конкурса от следващата година той ще бъде с международно участие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close