Слайд категория

Награда „Библиотека на годината”

biblioteka Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”, както и всяка една друга, живее своя живот с книгите и за книгите, с авторите и читателите, които споделят в различието си едно – любовта към слово.

Всеки месец нашата библиотека приютява в себе си не малко и все стойностни събития. Всеки ден ни обогатява като личности, дори поднасяйки ни чисто служебно една книга, мисъл, автор, въпреки че библиотечните служители не просто работят, а самите те също живеят това всекидневие и то съвсем отдадено.

Делото на библиотеката – работата им с децата, също работата по проекти и самото отношение на служителите, сами подсказват и са предпоставка за високи постижения. И тук наистина не идва възхвалително голословие, а застават факти от свършеното. Да стимулираш младите да четат, опознавайки и културата на четенето, да ценят книгата, да преоткриват себе си и да обогатяват ценностните си системи, е нещо, което нашата библиотека успешно постига.

Три са номинираните библиотеки от цялата страна, от Българската библиотечно-информационна асоциация, за наградата „Библиотека на годината”, сред които се нарежда и Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”. Нашата библиотека получава номинацията си за иновативните форми в работата с деца, която буди интерес в младите и им разкрива богатството и безценността на книгата и успешният проект за обучение на кметовете и техническите изпълнители от кметствата за предоставяне на електронни услуги на гражданите. Грамота за номинацията на тържественото откриване на IX Национална библиотечна седмица в София получи главният ни библиотекар – Албена Ихтиманска. Наградите бяха връчени от госпожа Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България, а специален гост на събитието бе холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе, която също е автор на детска книги.

Приятели на словото, библиотеката е като сцена на моралните устои и същността на народите, а в нея – един артист, създаден от много книги, всяка от които е негово лице и той самият, като клоун сменя маска след маска и винаги е интересен за читателя. Нека по-често се включваме в спектакъла като читатели!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close