РегионалниСамоковСпорт

„Мурдарица“ – новото трасе за спускане и  адреналин ще бъде открито тази събота и неделя

 „Самоков 365“

Ново трасе за спускане, специално за любителите на адреналина в кръвта, ще бъде открито през тези почивни дни /19 и 20 октомври/ край планината.

След оформянето на атрактивния „Пъмп трак“ в Самоков, намиращ се в двора на Спортното училище, неговите създатели от клуб NoBrainz набелязват ново „летище“. И го реализират съвместно, в рамките на лятото, с екипа на хижа „Мечит“. Хижата е разположена в местността „Говедарника“, в подножието на връх Малък Мечит.

Събитието ще бъде разделено на няколко етапа, като единият от тях ще е изкачване на пътя от с. Говедарци /Доспей махала/ до хижа „Мечит”, който е с приблизителна дължина 5 км. и денивелация 420 м.  Вторият етап ще бъде разглеждане и обсъждане на трасето „Мурдарица” /пеша или с велосипед/. След това организаторите ще пристъпят към най-интересната част – атрактивни скокове на поляна пред старата хижа на AIRBAG-a, осигурен от страна на Община Самоков.

За всички, които желаят да покарат на новото трасе „Мурдарица”, ще бъде организиран транспорт за извозването на велосипедите от долна точка.
Трасето е замислено и изградено като писта за високи нива на адреналин и максимално удоволствие от спускането. Желаещите да участват в събитието трябва да носят със себе си задължителни протектори (каска, наколенки, налакътници).

„Любители на разнообразието и силните емоции, очакваме ви на 19 и 20 октомври 2019 г. /събота и неделя/ на най-новото трасе – Мурдарица DH!“, приканиха организаторите в страницата си в социалната мрежа.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close