ОбществоСамоков

Музикална програма на ледената пързалка изнесоха децата от читалище „Младост”

„Самоков 365”

Концерт на ледената пързалка изнесоха талантливите деца от Детска музикална формация „Камбанки” под ръководството на музикалния им педагог Лилия Шуманова. Малките музиканти са към читалище „Младост – 2003”. Децата, съвместно със своята преподавателка, организираха неделно матине и внесоха доза добро настроение на центъра на града като в съчетание с разнообразието от песни се пързаляха и с кънки.

Идеята за подобен тип събитие идва от страна на Лили Шуманова, когато пуска на няколко участия една от певиците си Натали Николова да пее с ролери на сцената. Така изпълнението й на „Чунга- чанга”, в комбинация с ролерите, се превръща в атракция за публиката където и да се появи. Наред с това донася на Натали и сребърен медал от Балканския фестивал миналата година.

„Всяко наше дете, което излезе с нещо индивидуално и се наложи като изпълнител, получава статут да се направи концерт само за него. Така е с „Маргаритка и приятели” в Сарафската къща и сега „Неделно матине” заради Натали. Събраха се всички пеещи деца и които карат кънки на ледената пързалка. Като встъпителна част обяснихме на децата какво е матине, че се прави сутрин до обяд и включва музика и танци. Ние избрахме песни и танци на леда. Натали Николова и Мария Рогачева са най-добрите фигуристи и беше много ефектно с пируетите”, сподели Шуманова.

На ледената пързалка като солист се представи петокласничката от ПГ ”Константин Фотинов” Яна, която направи дебют с изпълненията си на песните „Празник” и „Богатство”. Първокласничката от НУ „Станислав Доспевски”  Рая заедно с Мария Рангочева изпълниха любимата на всички малчугани „Детска планета”. Кристиян се представи с „Мне мама тихо говорила”. Натали изпя превърналата се вече в емблематична за нея песен „Чунга – чанга”, също и „Маленкая страна” и “Ульибка”. Всички заедно изпълниха „Алелуя”. Най-малката участничка – петгодишната Радина се включи със стихче за бебето, свързано с Бабинден. Участие взеха и художничките към читалището с ръководител Иван Шуманов.

Организаторите благодариха за съдействието от страна на Община Самоков и  обещаха следващото подобно събитие да бъде пролетно и с ролери.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close