Култура

Музикалната визитка на града – Мажоретен състав „Самоков” с 25-годишна история

mazhoretkiЗоя Станкова

„Когато кажа моите момичета, това означава – умни, красиви и талантливи”, сподели с гостите на юбилея ръководителката на Мажоретния състав – Теменужка Янкова.

25 години живот с танц и 25 години танцът като живот. На 17 декември Мажоретен състав „Самоков” отбеляза своя четвърт вековен юбилей с тържествен концерт в Читалище-паметник „Отец Паисий -1859”.

Танци и аплодисменти се преплитаха в салона, а емоция преливаше от очите на публиката, докато гледаше младите момичета, спечелили си с годините определения като „Танцуващият взвод”, „Нежното допълнение на гвардейската част”, „Феерия в бяло и златно”, „Украсата на Самоков” и припомнили на чужденците, че легендата за красивите българки е вярна.

Теменужка Янкова с нескрито вълнение и с много емоция, разказа за своите момичета, за взаимоуважението, работата в екип и човешката доброта, все неща, които са от изключително значение за нея.

За 25-годишната история на Мажоретния състав през него са преминали около 200-250 момичета от самоковските училища. От 1989 Мажоретният състав живее и то как – концерт след концерт, успех след успех, представяне след представяне, състав след състав, фестивал след фестивал във Франция, Италия, Анталия и множество градове в България…

В програмата за честването Маргарита Бочева изпълни италианската песен „Mama” и познатите на всички песни от българската класика: „Ако си дал”, „Пътнико свиден, пътнико млад” и „Дано” като поздрав към публиката.

Зам.- кметът на Община Самоков – Сия Шехтанова, прочетен поздравителен адрес от името на кмета – Владимир Георгиев и председателя  на общинския съвет – Силвия Стойчева, които изпратиха и кошница с цветя.

От името на Община Самоков бе връчен и подарък за настоящия и бъдещите състави.

Главен експерт култура – Пепа Георгиева, също взе думата и поднесе много топли и емоционални думи.

Поздравителен адрес имаше също от Радослав Стойчев – народен представител. От петия поред мажоретен състав, от чиито думи лъхаше обич, уважение, преданост и най-вече благодарност към любимата учителка – Теменужка Янкова.

Председателят на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” изпрати лично от свое име кошница с цветя за момичетата и тяхната неуморима и всеотдайна ръководителка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close