Общество

МТС с лятна премиера

Анна Манова

13770424_1237678502911553_7972640552563811982_nМладежката театрална студия към читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” представиха премиера на комедията по Жосиан Баласко „Омайна нощ”. Тя се състоя в салона на читалището на 29.07.16 г. Постановката е на Васил Михайлов, хореографията на Ралица Стоянова, за сценографията и музикалната картина са се погрижили Даниел Кирилов, Бисер Боянов и Николай Войнов. А основни действащи лица в комедията бяха Димона Савчова, Даниел Кирилов, Миролюба Ташова, Габриела Павлова, Мария Иванова и Божидара Трохарова.

„Стана традиция нашите премиери да са посред лято. Искаме нещо да се случва в този град, което да е интересно както за самоковци, така и за гостите на града”, сподели режисьорът Васил Михайлов. И наистина въпреки горещите летни температури навън, салонът беше пълен с желаещи да гледат новата постановка на Младежката театрална студия. Комедията винаги се е възприемала добре от публиката, която и този път успя да улови тънкия хумор, предизвикан от нелепите ситуации и разговори, в които изпадат главните действащи лица. В една „омайна нощ” могат да се случат доста срещи, запознанства, да се разплетат тайни. В едно кафене, на една гара, трима абсолютно различни персони – две жени и един мъж, могат да преплетат своите съдби и дори да намерят изключително близки връзки помежду си. Неща, които ги свързват, без дори да подозират.

Главните действащи лица – Даниел Кирилов, в ролята на известен телевизионен водещ, Димона Савчова – като Симон, излязла за малко от затвора и Миролюба Ташова в ролята на барманката Ан, която също е постояла малко „на топло”, изиграха много добре ролите си. В опитите си всеки да измами другия се оказва, че имат повече общо помежду си, отколкото самите те са предполагали. Ан и Симон ги свързва престоя в затвора, а Симон и ТВ звездата – убийство по невнимание.

Оказва се, че една „омайна нощ” може да се превърне в повод за много размисъл. И отново чрез смях да се чуят истините за живота. А кое надделява смешното или тъжното – остава всеки сам да прецени.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close