Слайд категория

„Моят роден език е българският”

veleshki viktorinaПод мотото „Моят роден език е българският”на 20 май в Младежкия дом протечевикторината на второкласниците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”.

Латинка Щъркелова откри мероприятието като отдаде заслужено внимание на датата 24 май. Програмата започна с рецитиране на стихове и изпълнение на песента „Родна реч”.

Викторината протече в три кръга, състезаващите се отбори също бяха три. В първия кръг, след зададени им въпроси, малчуганите разказаха за химна на Св. св. Кирил и Методий, за делото на светите братя, за Магнаурската школа и създаването на азбуката. След което всеки отбор бяха дадени по три минути, за да нарисува букетът, който иска да поднесе на Кирил и Методий. Докато децата рисуваха, всички в залата дружно рецитираха „Аз съм българче” и пяха песнички. Вторият кръг започна с разкази за делото на учениците на Кирил и Методий и тяхното дело, а третият кръг обхвана глаголицата, кирилицата, най-старото учебно заведение в България и най-старото в Самоков. А между отделните кръгове имаше викторина към публиката.

Победител нямаше, защото всички отбори заслужаваха стимул да продължават да учат. Латинка Щъркелова връчи на всеки участник символичен подарък и се разделихме с изпята в глас от всички деца, учители и родители „Хубава си, татковино”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close