Общество

МОЯТ МАЛЪК ГЕРОЙ

GenchoКои са героите днес? Дали известните на всички „медийни звезди“ или тези, които с упорит труд ежедневно доказват, че не е нужно да демонстрираш нещо, за да бъдеш герой. Във връзка с инициативата на МКБППМН – гр.Самоков реших да представя едно момче от СУ „Никола Велчев“.

Малкият герой се превърна в голям мъж. Това е Евгени Атанасов Генчев. Постъпва в училището като ученик в пети клас през 2007г. Тренира борба. Евгени прави впечатление с уравновесеното си поведение и с това, че е позитивен, толерантен, целеустремен. Той не е от младежите, които безцелно прекарват свободното си време. Доказва го през годините на своето израстване. Спортът формира у него качества като упоритост, воля и отговорност. Това са много ценни преимущества, защото става все по-трудно да виждаш мотивирани млади хора, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат.

В момента Евгени е ученик в 12 клас и може да се похвали с постижения както в спорта, така и в учебния процес. Спортните му постижения са красноречиви за неговия талант и упорит труд. През 2012г. печели бронзов медал на Европейското първенство в Катовице-Полша. През 2013г. става европейски шампион в Бар – Черна гора. Само няколко месеца по-късно същата година се класира на трето място на Световното първенство в Зренянин – Сърбия. През 2015г. е трети на Европейско първенство, проведено в Полша. Той е и многократен Републикански шампион. Освен всичко това, Евгени е и от четящите младежи. Пример е за това, че спортът и учението могат да вървят заедно и това е негово лично мнение.

Безспорни авторитети за него са треньорите му Димитър Магаев и Юлиян Алдимиров. Успехите му се дължат на усилени тренировки, много труд и лишения. Разполага с малко лично време, но не съжалява, защото си струва. Както самият той казва: „Когато се качиш на стълбичката, забравяш всичко!“ От голямо значение за него е и подкрепата на семейството му. Цени подкрепата на своите учители.

Предстои Евгени да завърши средното си образование. Нека бъдещето му да е свързано с много спортни успехи и прекрасни изживявания, който може да поднесе само чарът на младостта.

 

 

 

Ваня Стойчева,

преподавател по БЕЛ

СУ „Никола Велчев“

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close