Обща категорияРегионалниСамоков

Моторен спортен клуб Самоков с пет подиума и шампионска титла в Националния офроуд шампионат

“Самоков 365”

Моторен спортен клуб Самоков е с пет подиума и една шампионска титла в Националния офроуд шампионат.

Автомобилната федерация на България награди победителите в офроуд шампионатите за сезон 2021 на тържествена церемония във Велинград. Домакин бе най-големия офроуд клуб в България и организатор на много събития и състезания „Офроуд клуб Велинград“. Общо 173 състезатели от България, Румъния, Италия, Турция, Гърция и Казахстан взеха участие в Националните Офроуд Шампионати и направиха най-интересния и успешен сезон. Общо шест лицензирани клуба от България развиваха офроуд дисциплината, като най-много състезатели участваха от „Мотор спорт Самоков“.

През годината победителите се бореха в три категории и 9 класа, като в новосформирания клас Средна скорост шампиони станаха дамския екипаж на Марияна Бакалова и Ива Ганчева. При тежките прототипи титлата отиде в Казахстан при екипажа на Станислава Грац и Алекс Пацаев, а в рали категорията Т3 на бъги (UTV/SSV) шампиони станаха баща и син Хофман от Румъния. Дубъл на титлата си за втора година направиха екипажите Кирил Захаринов/Влади Христов в „кралския клас“ Т1 на рали категорията, а Първан Първанов и Добрин Чешмичков от „Нетуоркс Русе“ в категорията на „тежките“ стандартни автомобили.

Голям успех за родните състезатели бе завоюването на шампионската титла в Източно Европейския Шампионат  от екипажа на Владислав Велков и Илиян Георгиев, а трети се наредиха Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов. И двата екипажа са от „Мотор спорт Самоков“ и се състезават с машини Can-Am 1000 X3 Maverick. Състезателите на Моторен спортен клуб Самоков имаха пет подиума и една шампионаска титла в Годишното класиране от Националните шампионати. Шапмионската купа в клас Стандарт Ел взе доайенът в българския офроуд Иван  Попов, с навигатор дъщеря му Александра Попова. В проекта на календар за 2022 година се очакват шест състезания, а новото ще бъде иновативната разработка на тракинг системата RaceTracking, която чрез сателитно позициониране ще предупреждава състезателите за евентуален инцидент или катастрофа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close