ЗлободневноРегионалниСамоков

МОН: Учениците са освободени от присъствие в клас

Това става по преценка на родителите  

„Самоков 365“

Учениците са освободени от присъствие в клас на местата, където няма обявена грипна ваканция. Това съобщиха днес от образователното министерство. Дали учениците ще посещават училище става по преценка на родителите.

Припомняме, че в Община Самоков учениците бяха в грипна ваканция до 11 март включително, след това тя не беше удължена.

Министърът на образованието и науката издаде заповеди за удължаване на ваканцията за учениците, която бе обявена във връзка с нарасналия брой заболели от сезонен грип и остри респираторни заболявания. Това важи за София–град и областите Ловеч, Русе, Стара Загора и Ямбол. Учебните занятия за учениците в тези населени места ще бъдат възобновени на 16 март (понеделник).

По решение на кметовете на общини за същия период няма да учат в:
Област Пловдив, Бургас (1 община), Монтана (1 община ), Пазарджик (1 община), Силистра (5 общини), Сливен (2 общини ), Софийска област (4 общини),Шумен (3 общини).

Училищата от областите Враца и Перник ще бъдат отворени от вторник, 17 март. Тогава ще бъдат на училище и учениците от три общини от област Варна, които по решение на кметовете, няма да учат. За целта е създадена организация за осигуряване на необходимите почистващи препарати и дезинфектанти в училищата и детските градини. Остава ограничението на пътуванията и провеждането на масови мероприятия с участието на ученици и преподаватели.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close