ОбществоРегионалниСамоков

Монумент на инж. Иван Иванов е издигнат в Мала Църква

“Самоков 365”

Днес в Мала църква бе открит монумент на чл. кор. инж. Иван Иванов. Инициативата е на Националния клуб на строителите ветерани /НКСВ/ и подкрепено от Камара на строителите в България.

Инж. Иван Иванов е кмет на София в периода 1934-1944 и е проектант на язовирите „Бели Искър“ и „Искър“, и водопровода „Рила – София“ и затова мястото бе избрано в с. Мала Църква, непосредствено до началото на водопровода “Рила-София“.

На церемонията по откриването присъстваха присъстваха членове на Клуб на строителите ветерани – Самоков и наследниците на инж. Иван Иванов. За живота и делото му разказа акад. Ячко Иванов. Инж. Виктор Шарков, председател на НКСВ, благодари на дарителите и всички, които са участвали в изграждането на монумента. Председателят на КСБ, инж. Валентин Николов сподели, че това е само началото за отдаване на заслужено признание към българските строители и делото им. Кметът Владимир Георгиев поздрави инициаторите и похвалното начинание и благодари на всички, които активно се включиха в реализацията.

Община Самоков направи благоустрояването на пространството около паметника. Кметът Георгиев, инж. Шарков и инж. Николов откриха монумента. Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close