Общество

Моник де Клер гостува отново в Самоков

Самоков 365

Белгийската лекторка Моник де Клер – представител на New Generation Family за втори път гостува в Самоков. Първото посещение беше преди 4 години, когато специалистката изнесе поредица от лекции пред ученици от НУ “Петър Берон”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” и ПТГ “Никола Вапцаров” за вредата от наркотиците и последствията от употребата им. В страната ни я доведе отново желанието да подпомага работата с деца в различни области.

В тази връзка беше и поредното обучение, предназначено за учителите с акцент върху бариерите при учене и начините да се справим с тях. Представените теми са част от технологията за учене, открита и разработена от американския хуманист Лафайет Рон Хъбард. Откритието на специфични бариери, които правят ученето трудно, репресират учениците и ги карат да се откажат от обучението си, е огромен пробив в образованието. „От 30 години прилагам технологията и съм виждала и помогнала на много хора да я използват. За това искам да споделя нейния успех с учители, деца и всеки човек, който иска да подобри себе си, заобикалящата го среда и живота на другите” –  споделя Моник де Клер. „Моята мисия е да дам на възможно най-много деца възможността да имат светло бъдеще и шанс да растат на по-добро място. Винаги съм щастлива да споделя с отдадени учители, които дават живота и сърцата си за по-доброто бъдеще на нашите деца”.

Пред участниците във форума – учители от самоковските училища лекторката подчерта важността на семейната среда и тяхната роля, за да стане ученето по-лесно и достъпно за младите хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close